Artis

Met hulp van bezoekers zijn de Dango’s in de vijvers van Artis gegooid. De Effectieve Micro-organismen in onze Dango’s gaan de sliblaag van de vijvers gezond maken en opeten. In Artis maken we daarnaast Bokashi van de organische reststromen van het park. Het op deze manier verwerken van de organische reststroom past perfect in de kringloopgedachte van Artis.

Het is een perfecte bemesting voor de bodem en een geweldige bodemverrijking. En niet onbelangrijk: er zitten veel kostenvoordelen aan het op deze manier verwerken van organisch materiaal. De Bokashi wordt gebruikt in de tuinen van Artis waar de groenten voor de dieren worden geproduceerd. Hierdoor wordt de kringloop tussen mest, bodem en voeding voor de dieren gesloten. Regelmatig verzorgen wij lezingen over de toepassingen van Effectieve Micro-organismen in Micropia, ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

Geïnteresseerd in wat Effectieve Micro-organismen en Bokashi voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Jasper ten Berge jasper@bijdeoorsprong.nl of Ger Kappert ger@bijdeoorsprong.nl