Diervoeding optimaliseren

Micro-organismen spelen een cruciale rol in het verteringssysteem van dieren. Deze organismen zijn dan ook de basis van een gezond werkend lichaam. De gezamenlijke micro-organismen in zowel het menselijk als het dierlijk lichaam noemen we het microbioom.

De productiviteit van dit microbioom hangt af van de communicatie tussen micro-organismen en de lichaamseigen cellen. Dit inzicht komt in steeds meer wetenschappelijke onderzoeken duidelijk naar voren.

Op diergezondheidsniveau hebben wij een intensieve samenwerking opgebouwd met de duitse veearts Dr. Med. Vet. Karl Heinz Schmack. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om erachter te komen wat de degeneratie van lever en nieren voor gevolgen heeft wanneer we kijken naar de gezondheid van de koe.

Dr. Schmack geeft aan:
Het geluk of de pech van de koe – haar gezondheid en winstgevendheid – wordt bepaald door de conditie van haar lever en nieren. Deze conditie is bijna uitsluitend afhankelijk van het niveau van de ruwe eiwitvoorziening. Het negeren van deze onderlinge relaties is verantwoordelijk voor het grootste gezondheids- en economische probleem van de melkveehouderij – de verkorte levensduur en verminderde prestaties. Deze negatieve ontwikkeling manifesteert zich door de hoogte van de ruwe eiwitvoorziening op een willekeurig, onwetenschappelijk, ureumgehalte van +/- 250mg/l. In zijn boek wordt beschreven wat de oplossing is voor dit probleem, namelijk; een permanente, consistente, generatieoverschrijdende reductie van ruwe eiwitten met de daarbij benodigde levende gisten. Echt een aanrader om te lezen voor de melkveehouder van de toekomst!
Daarnaast begeleiden wij onze bestaande klanten in deze nieuwe weg van voeren met ondersteuning van Dr. Schmack.

De rol van Regeneratieve micro-organismen (Oervoer-microben)

Regeneratieve micro-organismen kunnen het microbioom aanzienlijk versterken. Op die manier worden negatieve invloeden van buitenaf verminderd. Denk hierbij aan de invloed van medicijnen, stress en voer van slechte kwaliteit.

Deze invloeden verstoren de verbindingen tussen micro-organismen en de lichaamseigen cellen. U verbetert deze invloed door Oervoer-microben bij te mengen in het dagelijkse rantsoen van de koe.

De voordelen van verbeterde diervoeding

  • Generatie overschrijdende betere gezondheid van lever en nieren
  • Gezondere dieren met meer weerstand
  • Minder belasting van medicijnen en antibiotica
  • Minder kosten van veeartsen en medicatie
  • Verhoogde vruchtbaarheid van uw dieren
  • Meer plezier voor boer en dier

Onze producten zijn ontworpen om de darmflora van het dier optimaal te ondersteunen. Oervoer-microben hebben een positieve invloed op de bestaande microbiële omgeving en bevordert het metabolisme van de dieren. Karbofit dient als een toxinebinder en stabiliseert de spijsverteringsprocessen, koolstof wordt niet structureel door het voer gemengd.

De impact van een optimale spijsvertering is groot. Ze variëren van een stabielere gezondheid tot een hogere vruchtbaarheid en betere prestaties. Maar daarnaast profiteer je als boer ook van een verbeterd stal klimaat, minder vliegen en hogere meststofwaarden in drijfmest.

Diervoeding optimaliseren bij uw bedrijf

Bent u benieuwd hoe u bij uw bedrijf ook de diervoeding optimaliseert met regeneratieve micro-organismen? Laat het ons gerust weten! We vertellen u er graag meer over of brengen u in contact met onze referenties.