Effectieve Micro-organismen in vijvers en wateren

Elk water is een afzonderlijke leefruimte, die ook voortdurend verandert. Overmatige groei van algen en vertroebeling van het water, de meest voorkomende problemen, hebben verschillende oorzaken. Oorzaken die altijd terug te voeren zijn op een onbalans en niet goed werkende kringloop. Effectieve-Micro-organismen stabiliseren deze kringlopen, bevorderen de ecologische balans en de groei van planten en verminderen zo de vorming van algen.

Werking & voordelen
Sedimenten bevatten veel voedingsstoffen die, als ze weer in het waterlichaam komen, voor verhoogde groei van algen en vertroebeling van de vijver kunnen zorgen. Het gebruik van Effectieve Micro-organismen bevordert het afbreken van sedimenten, voorkomt tegelijkertijd verrotting en daarmee het oplossen van de algenbevorderende voedingsstoffen uit het sediment in het water. Samen met de verbeterde groei van waterplanten wordt de algenvorming in de vijver verminderd.

Effectieve Micro-organismen bevorderen de groei van waterplanten, die met algen strijden om voedingsstoffen

  • Helder water door vermindering van sediment en verrotting
  • Minder organische belasting in het waterlichaam
  • Voor gebruik in biotopen, zwemvijvers, recreatieplassen en grotere vijvers

 

Geïnteresseerd in wat Effectieve Micro-organismen voor u kan betekenen? Neem contact op met Jasper ten Berge jasper@bijdeoorsprong.nl of Ger Kappert ger@bijdeoorsprong.nl