Grasland

Grasland levert bij het juiste onderhoud grote hoeveelheden aan hoogwaardig diervoer. Voldoende rust tussen de sneeën gras speelt hierbij een belangrijke rol. Zo heeft het gras de tijd om op een goede manier te groeien en een grote hoeveelheid stikstof om te zetten naar darmverteerbare eiwitten.

Voordat je start met het bewerken van de bodem is het belangrijk dat er eerst een bodemonderzoek wordt uitgevoerd. Hierbij bekijken we o.a. hoe de bodem er fysiek uitziet, op welke diepten er verdichtingen zijn en welke onkruiden veel voorkomen.

Ook onderzoeken we bij probleemgronden de verhouding tussen calcium en magnesium, om deze vervolgens weer in balans te brengen.

De uiteindelijke aanpak is een totaalaanpak waarbij we de bodem zowel van boven als in de bodem behandelen met Oergrond-microben. We gebruiken hierbij speciale machines die regeneratieve bodemprocessen bevorderen. Daarbij gebruiken we altijd behandelde drijfmest.

De voordelen voor uw grasland

  • Diepe beworteling van het gras
  • Hoge opbrengsten met een goede voedingswaarde
  • Minder droogtestress
  • Geen bemestingsschade

Uw grasland verbeteren

Ben je benieuwd hoe onze producten jouw bedrijf kunnen helpen bij het verbeteren van het grasland? Laat het ons gerust weten, we vertellen je er graag meer over! Ook als je graag in contact komt met een van onze referenties.