Silage en hooiverbetering

Een rendabel agrarisch bedrijf heeft baat bij hoogwaardig ruwvoer. Als natuurproduct is het alleen ook gevoelig voor externe invloeden die de kwaliteit kunnen verminderen. Het inzetten van regeneratieve micro-organismen verbetert de kwaliteit van het ruwvoer.

Hoe werkt het?

Zowel de silage als het hooi worden bewerkt met Oervoer-microben. Dit is een regeneratief microben mengsel dat het microbioom van het dier ondersteunt.

In het silageproces voorkomen deze micro-organismen dat negatieve schimmels kunnen groeien. Ook zorgt het ervoor dat het mycotoxinegehalte minimaal blijft. Dit heeft een gunstig effect op de stofwisseling van het dier.

Oervoer microben worden met een doseerunit opgebracht. Meestal kan dit met de apparatuur die de loonwerker al op zijn opraapwagen of combine heeft gemonteerd.

De voordelen van Oervoer microben voor silage en hooiverbetering

  • Hoge aerobe stabiliteit en verminderde stofontwikkeling
  • Schimmelvorming krijgt geen kans en laag gehalte mycotoxines
  • Hoger gehalte aan melk-, azijn- en propionzuren
  • Geen broei en geen boterzuurontwikkeling
  • Lange houdbaarheid en een smaakvol voer

Silage en hooiverbetering op uw bedrijf

Wil je meer weten hoe Oervoer microben je kunnen helpen bij silage en hooiverbetering? Laat het ons gerust weten, we vertellen je er graag meer over! Het is ook mogelijk om in contact te komen met onze referenties.