Melkveehouderij

Langlevende, gezonde en goed presterende koeien zijn een basisvoorwaarde voor een succesvolle melkproductie. Koeien kunnen deze prestaties echter alleen leveren als de micro-organismen in en op het dier daarbij helpen. Negatieve milieu-invloeden, medicatie zoals antibiotica, slechte kwaliteit van het voer, ondervoeding, stress en vele andere factoren verstoren het natuurlijke microbioom.

Gezonde koeien door ondersteuning maag-darm-flora

Door het gebruik van Oervoer-microben en Karbofit (Koolstof door rantsoen) wordt het natuurlijke microbioom in het maag-darmkanaal versterkt. Een doeltreffende samenwerking van de darmflora maakt een goede spijsvertering en een stabiel immuunsysteem mogelijk. Hoge celgetallen, slechte vruchtbaarheidsprestaties zijn vaak te wijten aan een verstoord microbioom. Dit kan op lange termijn met zeer eenvoudige middelen worden verholpen.Oervoer-microben is een fermentatieproduct met een positief effect op de microbiële structuur in het maagdarmkanaal. Dit bevordert niet alleen de spijsvertering, maar heeft ook een positief effect op alle bloedsomloopsystemen in het lichaam. Zo wordt bijvoorbeeld het immuunsysteem versterkt, de hormoonafscheiding gereguleerd, enz.Karbofit-voederkool is een uitstekende toxinebinder en stimuleert de maagdarmflora. Het verlicht de stofwisseling, wat vaak te zien is aan het dalende celgetal in de melk.Voordelen van het optimaliseren van de voeding:

  • Gezondere dieren met meer weerstand
  • Minder blootstelling aan geneesmiddelen en antibiotica
  • Lagere veterinaire en medicijnkosten
  • Verhoogde vruchtbaarheid
  • Minimalisering van diarree problemen
  • Positief effect op de prestaties

Behandelen van (drijf)mest

Behandeling Drijfmest

Behandelde drijfmest is homogeen, zelfs zonder verdunning met water. Door het toevoegen van Oermest-microben en Karbosave koolstof wordt de mest gefermenteerd wat een bewezen effect heeft op de emissie die vrijkomt uit deze mest.

Deze behandelde mest heeft een langdurige werking op de bodem en werkt hierdoor mee aan de opbouw van humus. 

Doseringen rantsoen

150 ml Oervoer microben per koe en dag in de 1e maand.

50 ml Oervoer microben per koe in de daaropvolgende dagen.

Oervoer-microben kunnen rechtstreeks op het voer worden
gesproeid, in de voermengwagen worden gemengd of via een vloeistofdoseerder in het krachtvoerstation worden toegediend.

Ook kunnen de Oervoer-microben in de silage worden gebruikt.

Kuilvoer verbeteren

Hoogwaardige silage als basis voor goed ruwvoer

Kuilvoer met Oervoer-microben als inkuilhulpmiddel
onderscheidt zich door zijn enorme gehalte aan hoogwaardige voedingszuren. De snelle daling van de pH-waarde tijdens het inkuilen resulteert in stabiel kuilvoer. Zelfs bij problematische kuilen met een laag voedergehalte wordt het kuilvoer niet warm. Het wordt ook gemakkelijk gegeten, wat extra bijdraagt tot een goede basisvoerprestatie.

 

Met een laag ureum melken

Het is al lang bekend dat vooral runderen zeer afhankelijk zijn van microben. De symbiose tussen koe en pensflora maakt het mogelijk om eiwitrijke producten zoals melk of spiermassa te produceren uit eiwitarm voeder zoals gras. Regeneratieve Micro-organismen werken hier in het bereik van fermentatie in plaats van rotting.

We zijn hierin een interessante samenwerking gestart met Dr. Med. Vet. Karl Heinz Schmack die de gezondheid van de koe centraal stelt. Inzet is het verlagen van de ruw eiwit gehalten in het rantsoen met als doel de lever en nier-degeneratie van de koe een halt toe te roepen.

Dr. Schmack heeft hierover een boek geschreven die volledig vertaald in het Nederlands door ons wordt aangeboden voor € 47,50 inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Stalhygiëne verbeteren

Nevelen met Oervoer-microben in de stal heeft een effect op
het microbiële milieu in de stal. Het gaat de verspreiding van ziektekiemen (zoals Staphylococcus Aureus) tegen, vermindert de ammoniakuitstoot en de vliegendruk. Het heeft een effect op de hele atmosfeer in de stal.

Met de automatische vernevelingsinstallatie kan het
staloppervlak in één keer beneveld worden met Regeneratieve-microben. Het automatische vernevelingssysteem werkt met perslucht. Oervoer-microben worden 2 tot 12 keer per dag via een timer gesproeid met behulp van vast geïnstalleerde sproeiers. Door de automatische bijvulautomaat heb je geen werk meer met bijvullen van het systeem.